Hårmineralanalys HMA

Känner du dig onormalt trött eller har du ont i kroppen? Många går runt med en känsla av att någonting inte står rätt till trots att alla prover hos vårdcentralen visar att man är frisk. Då kan en hårmineralanalys ge dig svaren du behöver.

- Vilka mineraler du kan ha brist på

- Din hormonella status

- Vilken kost som passar just dig

- Din metaboliska typ

- Eventuella tungmetaller i kroppen

- Vilka kosttillskott som passar just dig

Det man ser i ett vanligt blodprov är vad kroppen håller på att transportera ut till kroppens celler och det kan påverkas av vad du just har ätit. Det man ser i håret är vad cellerna har tagit upp ur blodet under en längre tid. Alltså kan man få olika resultat beroende på om man analyserar blod eller hår.

Genom att ta en hårmineralanalys får du skräddarsydda förslag om hur du kan förbättra din hälsa genom näringstillskott och kost, anpassade efter dina behov. 


Analysen kan hjälpa dig med exempelvis trötthet, håravfall, hudproblem, immunförsvaret, hormonbesvär m.m.

Så här går analysen till:


1.Klippning

Hårmineralanalysen börjar med att vi går igenom din hälsostatus, där du får fylla i ett frågeformulär angående din hälsa och livsstil. Därefter klipper jag cirka en matsked hår från flera punkter på ditt bakhuvud och det som skickas på analys är de två-tre centimetrarna närmast hårbotten.

Håret bör vara opreparerat, får inte vara permanentat eller blekt på minst två månader.

2.Analys

Håret skickas till Trace Elements laboratorium i Dallas som analyserar hårprovet. Det oberoende laboratoriet analyserar hår från hela världen och har sedan starten 1984 genomfört över två miljoner hårmineralanalyser. När hårprovet anländer till laboratoriet förbereds det för att analyseras genom flera steg som utvecklats av Trace Elements. Därefter placeras hårprovet i provrör där syror tillsätts för att påbörja nedbrytningen av håret. I kombination med hög värme kan ämnena i hårproteinet avskiljas. När håret är helt nedbrutet återstår endast mineralsalterna som därefter kan analyseras.


3. Provsvar

Efter att provet har analyserats tolkas resultaten av Trace Elements. Hundratals faktorer tolkas, bland annat förekomsten av olika mineraler, deras förhållande till varandra och förekomsten av tungmetaller och metabolisk typ. Trace Elements sammanställer resultatet med diagram och tolkning samt en fackmässig sammanställning som jag tar del av.


4.Genomgång

När analysen är klar träffars vi igen för en genomgång av resultaten. Förutom resultaten går vi även igenom de kost- och kosttillskottsrekommendationer som medföljer och är unika för just dig. Rekommendationerna är sammansatta för att hjälpa din kropp till en bra näringsbalans. Genom att göraen hårmineralanalys kan du lära dig mycket om hur din kropp fungerar och få de svar du har sökt i åratal.